Rob van Soeren

vrijdag 26 november 2010

Sta ook op en duw Rob (het KWF) naar de Top.

Mijn naam is Rob van Soeren, ben niet getrouwd, geboren 9 juni 1966 te Amersfoort, werk bij Achmea Retail Bank als front-office medewerker Sparen en Beleggen en ga in 2011 zeer leuke en mooie dingen in mijn leven beleven. Onder andere per 2011 samenwonen en 9 juni 6x op de top van de Alp vieren dat ik die dag 45 geworden ben. Om deze 6x te behalen heb ik de volgende formule bedacht. 45 is een 4 plus 5 opgeteld is dit 9 en als deze 9 het juiste duwtje krijgt wordt het een 6. Dus geef deze 9 samen met mij het juiste duwtje.

Waarom ga ik deze uitdaging aan.

Sporten is een grote hobby van mij en fietsen staat hoog op dit lijstje genoteerd. Twee jaar geleden heb ik op de fiets al eens mogen proeven en ruiken aan de mooie omgeving van de Franse-Alpen. En nu kreeg ik de mogelijkheid om mijn fiets prestaties nogmaals te gaan testen op en tegen de Alp en dit te koppelen aan een speciaal doel “De strijd tegen Kanker”. Een ziekte die ons op elk onverwacht moment nog steeds diep kan raken. Dus deze mooie combinatie mocht en wil ik dus niet voorbij laten gaan.

Ieder mens loopt namelijk een bepaald risico om kanker te krijgen. Ruim één op de drie Nederlanders krijgt in de loop van het leven kanker.  Hoe kanker precies ontstaat, is (nog steeds) niet bekend. Veelal is het een interactie tussen een aantal factoren waaronder leefstijl, erfelijke factoren, biologische factoren en omgevingsfactoren. 

De kwaliteit van de oncologische zorg in Nederland is al van hoog niveau. De Nederlandse oncologische zorg loopt voorop in vergelijking met andere Europese landen. 

Gelukkig geneest op dit moment circa de helft van de mensen met kanker. Het probleem is dat de andere helft niet geneest.

Goede ontwikkelingen
Terugdringen van de bijwerkingen die tijdens een behandeling kunnen optreden. "Sommige therapieën zijn erg belastend voor de patiënt. Gelukkig zijn er de laatste jaren ontzettend veel goede ontwikkelingen geweest om bijvoorbeeld misselijkheid en braken bij chemotherapie terug te dringen, maar het probleem is nog niet helemaal opgelost. Daarnaast zijn er mogelijkheden gekomen om de verminderde aanmaak van bloedcellen op te vangen. Ondanks deze vooruitgang blijven er nog heel veel zaken over.

                 ‘Gedegen onderzoek is het enige alternatief'

En is iedere euro nog steeds nodig en wordt meer dan goed besteed. Zie ook de site www.opgevenisgeenoptie.nl

Dit is dus mijn belangrijkste reden om de Alp te beklimmen en deze behandelingen, genezingen en onderzoeken om de ziekte stoppen in de beweging te houden. 

0 reacties:

Back to TOP